6 november 2013

De utvalda: Hemligheternas rike - Kristin Cashore

De utvalda : hemligheternas rike (kartonnage)Originaltitel: Bitterblue.
ISBN: 9789155258825.
Utgiven: 2013.
Sidor: 611.
Serie: De utvalda (del 3).

Kommentar: Den var riktigt bra första halvan sen blev de mindre bra sista halvan. Jag gillade att få höra om Leck, och jag älskade inslagen med Katja, Po och Flamma som varit huvudpersonerna i de tidigare böckerna. Jag gillar omgivningen, beskrivningarna. Vilket ger en väldigt bra bok. Jag tycker om Bitterblue väldigt mycket! En skillnad med den här boken och de tidigare att de andra krigade och var ute i skogen medans Bitterblue är drottning, så här är de mer hovliv.

Handling: Bitterblue har alltid levt i skuggan av sin ondskefulle far, kung Leck. Han styrde som tyrann över sitt rike och bröt ner sitt folks vilja. När Bitterblue var tio år gammal mördades han, och Bitterblue blev drottning. 

Åtta år senare kämpar hon för att få kungariket på fötter. Den onde kungens påverkan lever kvar och Bitterblue känner sig fångad. Hon börjar smyga ut ur slottet för att få gå på gatorna i sin egen stad. Då möter hon två tjuvar som har nyckeln till sanningen om Lecks makt. Och en av dem, med en mycket ovanlig begåvning, blir väldigt speciell för Bitterblue... 


Betyg: 3/5. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar