30 mars 2014

"Vid din sida" av Anne Cassidy

Vid din sida (kartonnage)Originaltitel: "Killing Rachel"
ISBN: 9789129685497
Utgiven: 2013
Sidor: 288
Serie: En mördares anteckningar (del 2)

Kommentar: Jag älskar själva storyn så himla mycket och jag tycker Anne gör det perfekt. Vid din sida var aldrig tråkig, det hände saker hela tiden. En annan sak jag gillade med boken var att en spännande grej ledde till en ännu spännande grej. Anledningen till betyg 4 är att själva vem mördaren var hade Anne kunnat arbeta mer med och kunnat få mer spänning. Jag är taggad inför bok 3 i serien! 

Handling: För fem år sedan försvann Rose och Joshuas föräldrar spårlöst. Polisutredningen har inte lett någonstans och fallet har nu lagts ner. Rose och Joshua har vaggats in i tron att deras föräldrar är döda, man innerst inne känner de på sig att de fortfarande är vid liv. Joshua är fast besluten att gå vidare med sin teori och försöker tyda de kryptiska anteckningsböckerna som de hittat. Kanske kan de leda honom till föräldrarna - eller mördaren ...

Under tiden får Rose det ena märkliga, desperata meddelandet efter det andra från sin gamla klasskompis på internatskolan. Rachel behöver Roses hjälp och ber henne ringa tillbaka. Men Rose kan inte glömma hur taskig Rachel var mot henne när de var yngre, och svarar därför aldrig på breven. Så plötsligt får hon veta att Rachel har hittats drunknad i skolans sjö. Är Rachels död ytterligare en ledtråd i jakten på sanningen bakom föräldrarnas försvinnande?


Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar