1 juli 2014

"Miss Peregrines hem för besynnerliga barn" av Ransom Riggs

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (kartonnage)Originaltitel: "Miss Peregrines's home for peculiar children"
ISBN: 9789129681352
Utgiven: 2012
Sidor: 379
Serie: Miss Peregrine (del 1)

Handling: En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom.
Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.

Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga - och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.

Min kommentar: Den här boken är väldigt annorlunda för vad jag brukar läsa, brukar inte läsa om spöken. Men jag är säker på att jag vill läsa uppföljaren. De första 100 sidorna var ganska tråkigt men sen blev den mycket bättre, och själva historien att den börjar med hans farfars historier och slutar med något mycket mer. Den var riktigt spännande, skräckläste lite på slutet. Karaktärerna var jättebra men jag fattade inte att det var en pojke förän typ 50 sidor.ops.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar