28 juli 2014

"Resten får du ta reda på själv" av Lauren Oliver

Resten får du ta reda på själv (kartonnage)Originaltitel: "Before I Fall"
ISBN: 9789163869761
Utgiven: 2012
Sidor: 480
Övrigt: Filmrättigheterna är sålda och varit på New York Times best seller list.

Handling: Man vet aldrig vilken dag som blir ens sista
Det är den 12 februari, fredagen före Alla Hjärtans Dag, och skolan firar "Cupid Day" med att eleverna skickar rosor till varandra. En toppendag för Sam och hennes kompisar - de är skolans fruktade innegäng och får flest rosor av alla. Dagen avslutas med en stor fest. Klockan 00:40 dör Sam. Hennes liv är slut, över, finito. Allt blir svart.

Men så får hon en andra chans. Sju chanser till och med, för att lösa mysteriet i hennes död. Under tiden upptäcker hon det sanna värdet av allt hon håller på att förlora.

Min kommentar: För det första älskar jag storyn, hon dör och sen får hon 7 chanser på sig att lista ut vad hon hänt och vad hon skulle vilja ändra. Jag gillar den jättemycket, verkligen! Läste säkert runt 100 sidor per dag. Man kanske tror eftersom hon har 7 samma dagar blir allt likadant men så blir det inte. Man får veta mer, mer hemlisar kommer upp till ytan. Underbara karaktärer, underbara Lauren som skrivit den här fina boken! Mitt i berättelsen kan Sam stanna till och berätta lite extra om vad som tog henne dit osv. På sidan 142 står det så här "Här är en ytterligare en sak ni måste komma ihåg: hoppet håller er vid liv. Också när ni är döda, så är det bara det som håller er vid liv" Vilket är så himla sant och tänkvärt!

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar