28 september 2014

"Legend" av Marie Lu

Legend (inbunden)ISBN: 9789174992892
Utgiven: 2013
Sidor: 291
Serie: Legend (del 1)

Handling: Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.

Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.


Min kommentar: Jag har verkligen något för dystopier. Den här boken var sjukt bra, slår Hungerspelen med hästlängder. Och på baksidan står det också att det kommer bli en film och vill se den så mycket. Synd att den kommer ut 2016 men ändå... Hoppas bara filmen inte tar bort allt action och väljer bra skådespelare till genomtänkta och underbara karaktärer. Jag gillar verkligen att familj är något som nämns hela tiden i boken och att det betyder så mycket för både June och Day. Jag gillar att man fick läsa från olika perspektiv genom hela boken och deras kärlekshistoria var så fin så.

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar