30 mars 2015

"Maze runner: i dödens labyrint" av James Dashner

Maze runner : i dödens labyrint (inbunden)Originaltitel: "The Maze Runner"
ISBN: 9789155260576
Utgiven: 2014
Sidor: 361
Serie: The Maze Runner (del 1)

Handling: När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting, bara sitt eget namn. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett stort område som omges av höga stenmurar.

Allt de vet är att dörrarna till en enorm labyrint som omger dem öppnas varje morgon, och varje kväll stängs de. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas dessutom varje natt.
På något sätt måste de försöka hitta ut, men hur?

Då händer något oväntat - Teresa skickas dit. Hon är den första tjejen någonsin som kommit. Det verkar som om hon och Thomas känner varandra sedan tidigare. Vad betyder det? Kan hon vara till hjälp när de ska försöka ta sig därifrån levande? Och vem vet vilka svar som väntar där ute ...

Min kommentar: Alltså jag gillade den! Den var väldigt spännande och hade några ljusa punkter. Beskrivningarna och språket var kasst dock. Väldigt lättläst men grym story. Man fick inget lässug av den precis, man kan lägga från sig den i en vecka utan att ens tänka tanken. Är också väldigt besviken över att den enda kvinnliga karaktären aldrig lyfts fram. Gillade även inte att killarna skämdes för att de grät?? Don´t like that. MEN även om det kommer mycket klagomål var storyn riktigt bra och cliffhangern på slutet var perfekt för att man vill läsa andra boken.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar