14 augusti 2014

"Smaragdgrön" av Kerstin Gier

Smaragdgrön (kartonnage)Originaltitel: "Smaragdgrun"
ISBN: 9789163869679
Utgiven: 2013
Sidor: 479
Serie: Ädelstens-triologin (del 3)

Handling: Spänningen stegras, intrigens trådar möts och blir till en vacker väv. Allt som verkat mystiskt i de två tidigare delarna får nu sin förklaring, men blir slutet verkligen gott?

Gideon säger att han fortfarande tycker om Gwendolyn, men frågar istället om de kunde vara vänner! Inte precis den utveckling Gwendolyn hoppats på. Varför beter han sig så obegripligt, ena stunden förälskat och ömsint, andra kylig och som förbytt. Det hemliga ordenssällskap som arbetat i århundraden för att sluta cirkeln kring kronografen har mycket mäktiga vänner och hemliga motiv. Deras grundare greven av Saint Germain, som levde på 1700-talet, kan fortfarande påverka Gideons och Gwendolyns kärlek.

Min kommentar: Det här har verkligen varit en grym triologi. Så här tre månader efter jag läst andra boken skulle jag säga att boken håller samma spår hela tiden. Tycker dock att slutet skulle man kunna dra ut på, gick lite för fort serru. Skulle inte säga nej till en fjärde bok, få se liksom hur livet är några år senare typ. Men andra boken "Saphireblau" har faktiskt premiär idag i Tyskland, så får helt enkelt försöka hitta den på nätet sen. Rekommenderar den här bokserien till typ alla seriöst, jätterolig att läsa, lättläst, tidsresor. Såå bra!

Läs de andra i serien:
Rubinröd
Safirblå
Smaragdgrön

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar