6 december 2014

"Drömtjuvarna" av Maggie Stiefvaner

Drömtjuvarna (kartonnage)Originaltitel: "The Dream Thives"
ISBN: 9789132162169
Utgiven: 2014
Sidor: 376
Serie: Kretsen (del 2)

Handling: När Adam, Gansey och Ronan mötte Blue förändrades deras liv på ett dramatiskt sätt. Nu händer det igen leylinjerna som leder runt den förtrollade skogen Cabeswater har vaknat. Allt ställs på sin spets.

Ronans märkliga, svårtydda drömmar håller på att ta över hans liv, och han måste nu försöka bemästra sina övernaturliga förmågor. Finns det ett samband mellan drömmarna och den försvunna skogen?

Ungdomarna får höra talas om en relik, ett märkligt ting som kan förse sin ägare med möjligheten att stjäla drömmar. Samtidigt känner de alla att en gåtfull och olycksbådande kraft närmar sig, som om någon eller något till varje pris vill komma över reliken.

Min kommentar: Lite seg i början men riktigt bra när den fick fart. Gillar verkligen vissa karaktärer, mina favoriter är Gansey, Ronan och Mr Grey. Jag fastnade verkligen i slutet av boken. Tycker verkligen om när det är korta kapitel i en sån här bok och i den här boken passade det perfekt att följa olika personers perspektiv. Det är också mycket att följa, var koncentrerad i början så flyter det på.  Tredje boken kom ut på engelska i oktober så den svenska kommer väl till våren kanske, ser framemot att läsa den!

Andra böcker i den här serien: 
Kretsen
Drömtjuvarna

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar